fbpx

Vaniljtrifle

”I sommardesserterna smakar det gott med vanilj och färska bär. Den aningen söta Malax Limpan passar utmärkt också för desserter. Har du prövat? Laga i portionsskålar och använd bär efter egen smak och säsongen. ” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4-5 portioner):

• 150 g av Malax Limpan
• 1 dl florsocker
• 1 tsk vaniljsocker
• Vaniljkräm:
• ½ l mjölk
• 1 dl socker
• 1 äggula
• 2 msk potatismjöl
• 1 msk vaniljsocker
• (2 dl vaniljglass)
• 200 g hallon
• citronmeliss
• (några maränger)

Skär Malax Limpan i små kuber eller finmala den i mixer tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Om du skär bitarna med kniv, blanda samman florsockret och vaniljsockret med dem. Hetta upp en panna och rosta dem i het panna under omvändning, tills de är krispiga. Lägg dem åt sidan att vänta.

Tillred vaniljkrämen. Sätt mjölken, sockret, äggulan, potatismjölet och vaniljsockret i en kastrull eller traktörpanna och hetta upp. Låt sjuda tills krämen tjocknar, men koka inte. Kontrollera smaken. Blanda i vaniljglass om du så önskar. Sammanställ en varvad dessert av krämen, hallonen och de rostade brödsmulorna och garnera med citronmeliss. Smula ned en aning maräng om du så önskar. Servera genast!

Recept: Hellapoliisi