fbpx

Mättande tonfisksmörgåsar

”Du kan enkelt laga underbara snittar av Malax Limpan. Det saftiga brödet som bakats på surdeg smakar gott hela dagen och är stilfullt också på ett festbord. Laga ett gott och fräscht tillbehör som du kan servera direkt på brödskivorna eller servera separat. Om du vill kan du också hacka i kryddgurka och kokt ägg. Om blandningen känns för tjock, kan du tunna ut den med lite yoghurt, smetana eller kvarg.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(10 portioner):

• 1 paket Malax Limpan i skivor
• 1 burk mascarponeost
• 1 liten rödlök
• 1/2 äpple
• saften av ½ citron
• 1 burk tonfiskbitar i olja, avrunna
• några stjälkar dill
• en nypa salt
• en nypa svartpeppar från kvarnen

Lägg upp Malax Limpan-skivorna på ett serveringsfat.
Lägg mascarponeosten, den finhackade rödlöken och det tärnade äpplet i en skål.

Pressa i citronsaften och tillsätt de avrunna tonfiskbitarna.
Klipp i dill och krydda ännu med en nypa salt och svartpeppar.
Kontrollera smaken.

Lägg upp fyllningen på brödskivorna eller servera fyllningen separat och garnera med dill.

Recept: Hellapoliisi