fbpx

Lingonmarshmallowbakelse

”Bjud din käraste på en underbart mjuk lingonmarshmallowbakelse, vars botten får smak av Malax Limpan! Med tanke på alla hjärtans dag skärs bakelserna ut med en hjärtformad form.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

Mängd: 10 bitar

Botten:

  • 8 skivor (160 g) av Malax Limpan
  • 50 g smör

Fyllning:

  • 200 g lingon
  • 1 dl vatten
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 200 g små marshmallows

Smula Malax Limpan skivorna till små smulor i en hushållsassistent eller mixer. Smält smöret och blanda ner.  Lägg ett bakplåtspapper på botten av en springform (⌀ 26 cm) och smörja kanterna. Bred ut limpsmulorna i formens botten och tryck ut jämnt. Ställ i kylskåpet för att stelna.

Koka upp lingonen, vattnet och sockret. Koka i ungefär tre minuter. Sila vätskan genom ett tätt durkslag. Koka på nytt upp vätskan i en kastrull, stäng av plattan och blanda ner marshmallowsen i den heta vätskan. Rör till en slät massa. Tillsätt till slut kardemumman. Bred ut i formen ovanpå limpbottnen.

Låt stelna i kylskåpet i 3–4 timmar. Använd en hjärtformad form för att ta ut bakelserna. Skölj formen under hett vatten efter varje bit så att bitarna lossnar snyggt.

Servera!

Recept: Emmiina Lehtonen