”Sensommarens syrliga bär passar utmärkt som smakpar till Malax Limpan.
Laga en överraskande vinbärsglasstårta och servera den exempelvis åt överraskningsgäster.” – Hellapoliisi
”Sensommarens syrliga bär passar utmärkt som smakpar till Malax Limpan.
Laga en överraskande vinbärsglasstårta och servera den exempelvis åt överraskningsgäster.” – Hellapoliisi
(6 portioner)
Fyllning:
Till garnering:
Finmala Malax Limpan skivorna i mixer.
Lägg krosset i en het panna tillsammans med farinsockret och låt stekas aningen krispigt under ständig omrörning.
Kyl av och blanda i vaniljsockret.
Fodra en springform med 24 cm diameter med bakplåtspapper och bred ut smulblandningen i ett jämnt lager på formens botten. Lämna en del för garnering.
Strö röda vinbär på bottnen, lämna en del till garnering.
Skär vaniljglassen i några centimeter tjocka skivor och skivorna ytterligare i bitar.
Lyft bitarna huller om buller i tårtformen och strö ännu i resten av brödsmulblandningen.
Strö resten av de röda vinbären i formen och lyft strax formen i frysen, låt den gärna stå över natten.
Lösgör tårtan från formen och garnera med färska hallon. Flytta över på ett serveringsfat och servera genast.
Recept: Hellapoliisi