fbpx

Kylmäsavuhärkälevite ja sienilevite

”Loppuvuoden illanistujaisherkuttelu on helppoa.
Laita tarjolle mehevää Maalahden Limppu -saaristolaisleipää ja muutamaa eri levitettä. Ruokaisa tarjottava on valmis ja maistuu varmasti.”- Hellapoliisi

AINEKSET:

Kylmäsavuhärkälevite

  • 200 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
  • 100 g kylmäsavuhärkää
  • 1 dl hienonnettua rucolaa
  • mustapippuria myllystä

Sienilevite

  • 100 g suppilovahveroita tai muista sieniä
  • 200 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa
  • nokare voita tai hieman öljyä
  • 1 pieni punasipuli
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus suolaa)

Kylmäsavuhärkälevite

Laita tuorejuusto kulhoon.
Hienonna kylmäsavuhärkä ja rucola.
Lisää ne joukkoon ja rouhi mausteeksi mustapippuria.
Sekoita ja tarkista maku.

Sienilevite

Hienonna suppilovahverot ja laita ne kuumalle pannulle voihin tai öljyyn.
Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet pehmenevät ja menevät kasaan.
Jäähdytä.
Laita jäähtyneet sienet kulhoon ja hienonna joukkoon punasipulia. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Sekoita ja tarkista maku.

Tarjoa levitteet Maalahden Limppu -saaristolaisleivän kanssa.

Reseptit: Hellapoliisi