fbpx

Pumpkin Spice–kakku

”Sesongissa oleva spagettikurpitsa tuo mausteiseen kakkuun mehevyyttä ja Maalahden Limppu -muru antaa makuun herkullisen vivahteen! Oranssi kuorrutus, ananaskirsikat, karhunvatukat ja kurpitsasuklaat tuovat kakkuun Halloween-juhliin sopivan ilmeen! Tämä kakku vain paranee ajan myötä, joten pohjan voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(10-12 palaa)

Pohja:
• n. 600 g spagettikurpitsaa
• 1 rkl rypsiöljyä
• 2 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 150 g voita
• 3 kpl kananmunia
• 1,5 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 3 dl vehnäjauhoja
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 tl kanelia
• 1 tl jauhettua inkivääriä
• 1 tl jauhettua neilikkaa
• 1 tl kardemummaa
• 1 tl muskottipähkinää
• ½ tl suolaa
• Voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kuorrutus:
• 2 dl tomusokeria
• 250 g voita
• 400 g maustamatonta tuorejuustoa
• 2 rkl sitruunan mehua
• Oranssia elintarvikeväriä

Koristeluun:
• Ananaskirsikkaa, karhunvatukkaa, kurpitsasuklaita

Painele pienellä veitsellä spagettikurpitsan ympäri pituussuunnassa katkoviivamaisesti viiltoja. Laita kurpitsa mikroon täydelle teholle viideksi minuutiksi. Anna jäähtyä ja halkaise kurpitsa katkoviivoja apuna käyttäen. Poista siemenet.

Ripottele kurpitsanpuolikkaille rypsiöljyä ja paahda halkaisupinta ylöspäin 200 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan. Riivi haarukalla kurpitsa kuorestaan ja anna jäähtyä.

Murusta Maalahden Limppu -viipaleet monitoimikoneessa.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele varovasti, ettei vaahto laske. Lisää voisula, limppumuru ja 300 grammaa (4 dl) kurpitsaa taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (⌀ 23 cm). Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna voin ja tuorejuuston pehmetä huoneenlämmössä. Erityisesti voin tulee olla melko notkeaa. Vatkaa voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sitruunamehu. Lisää elintarvikeväri massan joukkoon vasta aivan lopuksi.

Halkaise hyvin jäähdytetty kakkupohja kahdeksi levyksi. Jaa täyte kahteen osaan ja lisää puolet kakun väliin ja puolet kansilevyn päälle kuorrutteeksi. Lisää koristeet.

Resepti: Emmiina Lehtonen