”Bjud din käraste på en underbart mjuk lingonmarshmallowbakelse, vars botten får smak av Malax Limpan! Med tanke på alla hjärtans dag skärs bakelserna ut med en hjärtformad form.” – Emmiina Lehtonen
”Bjud din käraste på en underbart mjuk lingonmarshmallowbakelse, vars botten får smak av Malax Limpan! Med tanke på alla hjärtans dag skärs bakelserna ut med en hjärtformad form.” – Emmiina Lehtonen
Mängd: 10 bitar
Botten:
Fyllning:
Smula Malax Limpan skivorna till små smulor i en hushållsassistent eller mixer. Smält smöret och blanda ner. Lägg ett bakplåtspapper på botten av en springform (⌀ 26 cm) och smörja kanterna. Bred ut limpsmulorna i formens botten och tryck ut jämnt. Ställ i kylskåpet för att stelna.
Koka upp lingonen, vattnet och sockret. Koka i ungefär tre minuter. Sila vätskan genom ett tätt durkslag. Koka på nytt upp vätskan i en kastrull, stäng av plattan och blanda ner marshmallowsen i den heta vätskan. Rör till en slät massa. Tillsätt till slut kardemumman. Bred ut i formen ovanpå limpbottnen.
Låt stelna i kylskåpet i 3–4 timmar. Använd en hjärtformad form för att ta ut bakelserna. Skölj formen under hett vatten efter varje bit så att bitarna lossnar snyggt.
Servera!
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi