Pannsmörgåsar

”Blev det skinka över från julen? Kanske du också har i ditt skåp olika slags ostar från julens ostbricka? Tillred välsmakande pannsmörgåsar eller använd en smörgåsgrill, om du har en sådan i ditt skåp. I stället för senap kan du också breda exempelvis fikonsylt eller sylt av någon annan frukt på smörgåsarna.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(2 portioner):

• 4 skivor Malax Limpa
• 2–4 tsk senap eller fikonsylt
• 2 skivor skinka
• 2–4 skivor ost
• 2 tomatskivor eller 2 miniplommontomater

Lägg brödskivorna på en arbetsbräda och bred på senap eller fikonsylt.
Lägg på skinkan, tomatskivorna och osten.
Lyft den ena brödskivan till lock och rosta i het panna den övre brödskivan så att du trycker och emellanåt vänder på den, tills osten börjar smälta.

Servera som en lätt kvällsmåltid eller på en kvällsbjudning.
Du kan naturligtvis använda fyllningar enligt vad du har i kylskåpet.

Recept: Hellapoliisi