fbpx

Smörgåsar med pesto-äggsmör

”Pestokryddat äggsmör är ett utomordentligt tillbehör till vardag och fest. Du kan använda röd eller grön pesto för att krydda. Servera som sådant med Malax Limpan eller smaksatt med varmrökt lax.”
– Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(omkring 10 portioner):

  • 1 paket Malax Limpan i skivor
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • en nypa salt
  • 2-3 msk grön eller röd pesto
  • 200 g varmrökt lax
  • (skott eller groddar)

Lägg äggen i vatten och låt sjuda i 8 minuter, tills vattnet börjar koka.
Tappa på kallt vatten och skala äggen.
Lägg de svalnade äggen i en skål och tillsätt smöret, en nypa salt och peston.

Blanda samman ingredienserna och avsmaka.
Lägg upp Malax Limpan -skivorna på ett serveringsfat och bred på pesto-äggsmör.

Lägg en klick varmrök lax på brödskivorna och garnera med skott eller groddar.

Recept: Hellapoliisi