fbpx

Efterrätter

Den sötsura smaken av Malax Limpan lämpar sig utmärkt för efterrätter och ger dem en underbar touch av råg. På den här sidan har vi samlat välbekanta klassiska och populära efterrättsrecept från hela världen med en ny twist.

Efterrätten är en portion som äts i slutet av en måltid, efter huvudrätten, och ofta är söt, vilket på så sätt ger balans till måltidens kulinariska helhet. Oavsett om det handlar om fyllig choklad som smälter i munnen, eterisk lätthet i delikata bakverk eller uppfriskande sötma i fruktbaserade kreationer, har efterrätten en oöverträffad förmåga att förhöja måltidsupplevelsen och skapa glädje.

Den mångsidiga sötsura Malax Limpan tillför matlagningen och i synnerhet efterrätterna nya och uppfriskande smakupplevelser. Den tar fram helt nya aspekter av klassiska efterrätter.  Efterrätter som älskas över hela världen passar också bra ihop med skärgårdsbrödets smakvärld. De inspirerar till att kombinera sött och salt och skapa oöverträffade smakkombinationer. Prova våra enkla och läckra dessertrecept redan idag: du kanske blir förvånad över vad allt traditionellt skärgårdsbröd kan användas till i matlagningen.

Vår köksmästare

Här presenterar vi kockarna bakom recepten på våra sidor. De har olika bakgrunder som bidrar till mångfalden i våra recept och visar alla sätt som Maalahden Limppu som skärgårdsbröd kan användas i matlagning. Lär känna våra kockar här och låt dig inspireras av deras många fantastiska recept!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Finlands Unga Kock 2018, bronsmedaljör vid Jeunes Chefs Rôtisseurs VM 2018 och PRO-finalist 2019) har skapat fantastiska recept för både inhemska och internationella smaker.

”Maalahden Limppu passar perfekt ihop med nordiska smaker. Tack vare dess tydliga smaker passar det dock också att kombinera nyanser från andra matkulturer!”

”Limppuns fylliga konsistens och sötsyrliga smak garanterar ett gott slutresultat, både i smörgåsar och i olika rätter.”

”Maalahden Limppu är en kvalitetsprodukt, så det är lätt att använda den i olika recept!”

Bekanta dig med Emmiinas recept här och på hennes egna sidor.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpus köksmästare Antti Puromies har låtit fantasin flöda när han skapat fräscha recept för olika tillfällen.

”Jag tycker att limppan passar mycket bra för att tillaga förrätter, huvudrätter och desserter. Limpans något syrliga och söta smak passar särskilt bra med fisk, getost och choklad.”

”Vid uppvärmning blir limpans smak behagligt mjuk och rågig.”

”På dessa sidor har vi samlat recept jag har skapat där Maalahden Limppu enligt mig passar utmärkt. Jag rekommenderar att modigt använda limppan i tillagningen av olika rätter.”

Bekanta dig med Anttis recept och prova redan idag!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

En kock och matproffs som har drivit matsajten Hellapoliisi på nätet sedan 2005. En receptmakare som vill utveckla okomplicerade recept tillagade med ingredienser från den lokala butiken. Har publicerat över 80 kokböcker och skapat tusentals recept för vardag och festliga tillfällen.

”Maalahden Limppu är ett fantastiskt saftigt surdegsbröd som behåller sin saftighet även om det måste vänta lite på finsmakarna vid matbordet.”

”Maalahden Limppu är mångsidig, eftersom man kan göra både salta och söta läckerheter av det, att servera både kallt och varmt.”

Bekanta dig med Katis recept här och på matsajten Hellapoliisi!