fbpx

Alkuruoat

Helpot ideat herkullisiin alkuruokiin löydät tältä sivulta. Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä loihdit maistuvan alkupalan, joka on erinomainen tapa aloittaa klassinen illallinen. Se on myös mainio suolainen tarjottava juhlaan kuin juhlaan.

Alkuruoan yleinen tarkoitus on herättää ruokahalua ennen tulevaa pääruokaa varten. Se on tässä tapauksessa ensimmäinen ruokalaji ateriassa ja nautitaan yleensä kylmänä, mutta myös se voi myös olla lämmin. Maalahden Limppu -saaristolaisleipä pystyy tarjoamaan maailman parhaat alkupalat monessa eri muodossa. Se voi olla helppo ja klassinen alkupala sellaisenaan kalalla, leikkeleillä tai salaatilla päälle koristetulta. Alkuruokana voi myös olla kevyt keitto, joka on maustettu saaristolaisleivästä tehdyistä krutongeista. 

Erilaisiin juhlallisiin tilaisuuksiin, kuten illanistujaisii, synttäreihin ja pihajuhliin, alkuruoka on oiva suolainen tarjottava juhlavieraille, jota on helppo valmistaa etukäteen juhliin. Maalahden Limppu -saaristolaisleipä sopii myös makumaailmoiltaan hyvin tarjottavana alkuruokana sekä kahvin, että skumpan kanssa. Tutustu täällä meidän perinteisiin, helppoihin ja juhlaviin alkuruokaresepteihin ja tee ateriastasi tai juhlistasi ikimuistoiset.

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!