Alkuruoan yleinen tarkoitus on herättää ruokahalua ennen tulevaa pääruokaa varten. Se on tässä tapauksessa ensimmäinen ruokalaji ateriassa ja nautitaan yleensä kylmänä, mutta se voi myös olla lämmin. Maalahden Limppu -saaristolaisleipä pystyy tarjoamaan maailman parhaat alkupalat monessa eri muodossa. Se voi olla helppo ja klassinen alkupala sellaisenaan kalalla, leikkeleillä tai salaatilla päälle koristetulta. Alkuruokana voi myös olla kevyt keitto, joka on maustettu saaristolaisleivästä tehdyistä krutongeista.
Erilaisiin juhlallisiin tilaisuuksiin, kuten illanistujaisii, synttäreihin ja pihajuhliin, alkuruoka on oiva suolainen tarjottava juhlavieraille, jota on helppo valmistaa etukäteen juhliin. Maalahden Limppu sopii myös makumaailmoiltaan hyvin tarjottavana alkuruokana sekä kahvin, että skumpan kanssa. Tutustu täällä meidän perinteisiin, helppoihin ja juhlaviin alkuruokaresepteihin ja tee ateriastasi tai juhlistasi ikimuistoiset.
Emmiina Lehtonen
Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.
”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”
”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”
”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”
Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.
Antti Puromies
Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.
”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”
”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”
Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!
Kati Jaakonen
Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.
”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”
”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.”
Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi