fbpx

Voileipäreseptit

Maalahden Limppu on saaristolaisleipänä maukas, ruokaisa ja pysyy mehevänä pitkää. Tästä syystä se on mainio leipä syötäväksi perinteisesti sellaisenaan pelkän voin kanssa tai sitten voit napata täältä ideoita millä maustaa ja koristella itsellesi ja vieraille kauniit ja makoisat voileivät.

Monelle Maalahden Limppu on perinteisesti hyvä voileipä sellaisenaan voin kanssa tai jopa ilman mehevyytensä ansiota. Se onkin ollut suosittu voileipä kahvipöytään jo monen vuosikymmenen ajan ja sitä on siksi kutsuttu usein myös täydelliseksi kahvileiväksi. Maalahden Limppu -saaristolaisleipää kannattaa ehdottomasti myös kokeilla paahdettuna, jolloin se sopii erinomaisesti arkisen aamupalaleivän tilalle klassisten levitteiden, kuten kinkun ja juuston kanssa.

Saaristolaisleivästä pystyt valmistamaan klassiset kylmät voileivät kevään ja kesän juhliin tai joulun juhlapöytään lisäämällä päälle kalaa kuten kylmäsavulohta tai katkarapuja. Nämä voileivät toimivat joka tilanteeseen ja ovat aina yhtä suosittuja. Myös lämpimät voileivät syksyisempiin tunnelmiin onnistuvat helposti esimerkiksi kantarellien ja pekonin avulla. Tällaiset herkullisen lämpimät voileivät kannattaa tällöin paistaa uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuutin ajan, jolloin pinta saa kauniin rapean värin. Lämpimiä tai kylmiä voileipiä kannattaa tarjota hyvän juoman kera, jolloin ruokaisan herkullinen ateria tai välipala on taattu. Tervetuloa tutustumaan meidän ihaniin ja monipuolisiin voileipäresepteihin!

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!