fbpx

Pääruoat

Juhlava pääruoka on kolmen ruokalajin illallisen pääkohta sekä kotona, että ravintolassa. Esittelemme täällä meidän maittavat pääruokareseptit, jotka ovat helppoja valmistaa.

Aterian kruunaa keskeisin lämminruoka, jota kutsutaan pääruoaksi. Pääruoka tulee alkuruoan jälkeen, mutta ennen jälkiruokaa. Jossain tapauksissa se voi myös olla kylmä ruokalaji, mutta usein se on lämmin ruoka. Hyvin usein se on myös aterian ainoa ruokalaji ja näin ollen on hyvin tärkeää, että se on täyttävä. Pääruoka koostuu yleensä lihasta, kalasta tai korvaavista kasvisvaihtoehdoista herkullisen illallisen muodossa. 

Maalahden Limppu on saaristolaisleipä, jonka voi helposti yhdistää sellaisenaan vaikkapa kermaisen lohikeiton kylkeen. Siitä voi myös leikata ja paahtaa rapeat krutongit, jotka tuovat makua ja lisäravintoa täyttävään salaattiin. Lisäksi pystyt helposti ja vaivatta tehosekoittimessa murustaa Maalahden Limppu -saaristolaisleivän hienoksi muruksi, jolla voit paneroida tai kuorruttaa lihat, kalat ja juurekset. Tämä muru antaa ruokalajille upean koristelun ja ihanan tasapainoisen rukiisen maun ja tekee pääruoasta herkullisen ja juhlavan gourmet illallisen kahdelle, perheelle tai ystäville. Valitse täältä mieluisin helppo ja herkullinen resepti ja yllätä treffikumppani tai kutsuvieraat!

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!