Moni pitää Maalahden Limppu -saaristolaisleipää hyvänä voileipänä sellaisenaan voin kanssa syötäväksi – tai jopa ilman, niin mehevää se on. Se onkin ollut suosittu valinta kahvipöytään jo monen vuosikymmenen ajan, ja sitä on kutsuttu usein myös täydelliseksi kahvileiväksi. Maalahden Limppu -saaristolaisleipää kannattaa ehdottomasti kokeilla myös paahdettuna, jolloin se sopii erinomaisesti arkisen aamupalaleivän tilalle perinteisten lisukkeiden, kuten kinkun ja juuston kanssa.
Saaristolaisleivästä pystyt valmistamaan klassiset kylmät voileivät kevään ja kesän juhliin tai joulun juhlapöytään lisäämällä päälle kalaa, kuten kylmäsavulohta, tai katkarapuja. Nämä voileivät toimivat joka tilanteessa ja ovat aina yhtä suosittuja. Syksyisempiin tunnelmiin sopivat lämpimät voileivät onnistuvat helposti käyttämällä esimerkiksi kantarelleja ja pekonia. Lämpimiä voileipiä kannattaa paistaa uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuutin ajan, jolloin pinta saa kauniin rapean värin. Lämpimiä tai kylmiä voileipiä kannattaa tarjota hyvän juoman kera, jolloin ruokaisan herkullinen ateria tai välipala on taattu. Tervetuloa tutustumaan ihaniin ja monipuolisiin voileipäresepteihimme!
Emmiina Lehtonen
Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.
”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”
”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”
”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”
Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.
Antti Puromies
Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.
”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”
”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”
Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!
Kati Jaakonen
Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.
”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”
”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.”
Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!
Kiitokaari 5
65380 VAASA
FINLAND
Puh. +358 (0)6 3577 100
arkisin klo 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi