fbpx

Alkuruoat

Tälle sivulle on koottu helppoja ideoita herkullisiin alkuruokiin. Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä loihdit maistuvan alkupalan, joka on erinomainen tapa aloittaa perinteinen illallinen. Se on myös mainio suolainen tarjottava juhlaan kuin juhlaan.

Alkuruoan tärkein tehtävä on herätellä ruokahalua ennen tulevaa pääruokaa. Tällöin se on aterian ensimmäinen ruokalaji ja nautitaan yleensä kylmänä, mutta se voi myös olla lämmin. Maalahden Limppu -saaristolaisleivällä voit luoda maailman parhaat alkupalat monessa eri muodossa. Leipä voi olla helppo klassinen alkupala sellaisenaan kalalla, leikkeleillä tai salaatilla koristeltuna. Alkuruokana voi myös olla kevyt keitto, joka on maustettu saaristolaisleivästä tehdyillä krutongeilla. 

Juhlallisemmissa tilaisuuksissa, kuten illanistujaisissa, syntymäpäivillä ja pihajuhlissa, alkuruoka on oiva suolainen tarjottava juhlavieraille, koska se on helppo valmistaa etukäteen. Maalahden Limppu sopii makumaailmaltaan hyvin tarjottavaksi alkuruokana sekä kahvin että kuohuviinin kanssa. Tutustu perinteisiin, helppoihin ja juhlaviin alkuruokaresepteihimme ja tee ateriastasi tai juhlastasi ikimuistoinen.

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!