fbpx

Jälkiruoat

Maalahden Limppu -saaristolaisleivän makeanhapan maku sopii erinomaisesti jälkiruokiin ja tuo niihin ihanaa rukiista vivahdetta. Tälle sivulle on koottu maailmalta tuttuja klassisia ja suosittuja jälkiruokareseptejä uudella twistillä.

Jälkiruoka on aterian päätteeksi, pääruoan jälkeen syötävä annos, joka on usein makea ja tuo näin tasapainoa aterian kulinaristiseen kokonaisuuteen. Olipa kyseessä suussa sulavan suklaan rikkaus, herkän leivonnaisen eteerinen keveys tai hedelmäpohjaisten luomusten virkistävä makeus, jälkiruoalla on vertaansa vailla oleva kyky kohottaa ruokailukokemusta ja luoda iloa.

Monipuolinen makeanhapan Maalahden Limppu tuo ruoanlaittoon ja erityisesti jälkiruokiin uusia ja raikkaita makuelämyksiä. Klassisista jälkiruuista se tuo esiin kokonaan uusia puolia. Myös maailmalla rakastetut jälkiruoat sopivat hyvin yhteen saaristolaisleivän makumaailman kanssa. Ne inspiroivat yhdistämään makeaa ja suolaista ja luomaan vailla vertaa olevia makuyhdistelmiä. Kokeile helppoja ja suussa sulavia jälkiruokareseptejämme jo tänään: voit yllättyä, mihin kaikkeen perinteinen saaristolaisleipä ruoanlaitossa taittuu.

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!