fbpx

Pääruoat

Juhlava pääruoka on kolmen ruokalajin illallisen pääkohta sekä kotona että ravintolassa. Esittelemme tällä sivulla maittavat ja helpot pääruokareseptimme.

Aterian kruunaa lämmin ruoka, jota kutsutaan pääruoaksi. Pääruoka tarjoillaan alkuruoan jälkeen mutta ennen jälkiruokaa. Jossakin tapauksissa se voi myös olla kylmä ruokalaji, mutta useimmiten kyseessä on lämmin ruoka. Hyvin usein pääruoka on aterian ainoa ruokalaji, ja siksi sen pitää olla riittävän täyttävä. Herkullisen illallisen pääruoka koostuu yleensä lihasta, kalasta tai korvaavista kasvisvaihtoehdoista.

Maalahden Limppu on saaristolaisleipä, jota voi helposti tarjoilla sellaisenaan vaikkapa kermaisen lohikeiton kanssa. Siitä voi myös leikata ja paahtaa rapeita krutonkeja, jotka tuovat makua ja täyttävyyttä salaattiin. Lisäksi Maalahden Limppu -saaristolaisleipä on helppo hienontaa tehosekoittimessa hienoksi muruksi, jolla voi paneroida tai kuorruttaa lihatkalat ja juurekset. Saaristolaisleivästä tehty muru tekee ruokalajista näyttävämmän ja antaa sille ihanan tasapainoisen rukiisen maun. Sen avulla loihdit pääruoasta osan herkullista ja juhlavaa gourmet-illallista kahdelle, perheelle tai ystäville. Valitse mieluisin helppo ja herkullinen resepti ja yllätä treffikumppani tai kutsuvieraat!

Keittiömestarimme

Tässä esittelemme keittiömestarit sivujemme reseptien takana. Heillä on erilaiset taustat, jotka tuovat monipuolisuutta resepteihimme ja näyttävät mihinkä kaikkeen Maalahden Limppu saaristolaisleipänä taipuu ruoanlaitossa. Tutusta täällä meidän keittiömestareihin ja inspiroidu heidän lukuisista upeista resepteistä!

Emmiina Lehtonen

Emmiina Lehtonen (Suomen Nuori Kokki 2018, Jeunes Chefs Rôtisseurs 2018 MM-kilpailun pronssimitalisti ja PRO-finalisti 2019) on luonut upeita reseptejä sekä kotimaiseen että kansainväliseen makuun.

”Maalahden Limpun kanssa sopivat täydellisesti yhteen pohjoismaiset maut. Selkeiden makujensa ansiosta siihen kuitenkin sopii yhdistellä myös vivahteita muista ruokakulttuureista!”

”Limpun täyteläinen koostumus ja happamanmakea maku takaavat hyvän lopputuloksen, niin voileivissä, kuin myös erilaisissa annoksissa.”

”Maalahden Limppu on laadukas tuote, joten sen hyödyntäminen erilaisissa resepteissä on helppoa!”

Tutustu Emmiinan resepteihin täällä ja hänen omilla sivuillaan.

Antti Puromies

Antti Puromies_Maalahden Limppu

Maalahden Limpun keittiömestari Antti Puromies on antanut mielikuvituksensa laukata loihtiessaan raikkaita reseptejä erilaisiin tarjoiluihin.

”Limppu sopii mielestäni erittäin hyvin alku-, pää- ja jälkiruokien valmistukseen. Limpun hieman hapan sekä makea maku sopii erityisen hyvin kalalle, vuohenjuustolle sekä suklaan kanssa.”

”Lämmitettäessä limpun maku muuttuu miellyttävän pehmeän rukiin makuiseksi.
Tänne sivuille on kerätty suunnittelemiani reseptejä, joihin Maalahden Limppu sopii mielestäni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan limppua rohkeasti erilaisten ruokien valmistuksessa.”

Tutustu Antin resepteihin ja kokeile jo tänään!

Kati Jaakonen

Kati Jaakonen

Kokki ja ruoka-alan ammattilainen, joka on luotsannut Hellapoliisi -ruokasivustoa netissä vuodesta 2005. Reseptinikkari, joka haluaa kehitellä mutkattomia reseptejä lähikaupan aineksista valmistettuna. Julkaissut yli 80 keittokirjaa ja ideoinut tuhansia reseptejä arkeen ja juhlahetkiin.

”Maalahden Limppu on upean mehevä juureen leivottu leipä, joka säilyttää mehevyytensä vaikka joutuisi hieman odottamaankin herkuttelijoita ruokapöydässä.”

”Maalahden Limppu on monipuolinen, sillä siitä voi valmistaa niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja sekä kylmänä, että lämpimänä tarjottavaksi.

Tutustu Katin resepteihin täällä ja Hellapoliisi – ruokasivustolla!